Robotik Kodlama Atölyesi

Gelişen teknoloji dünyasını yakından takip eden minik eller Anaokullarında çocuklar, robotlarla yakından tanışır ve robot kullanımı, kod yazımı, oyun yazımı gibi konularda uzmanlaşırlar. Robotik Kodlama çalışmaları yaparken öğrenciler, kendilerini bir bilim insanı, bir mühendis ya da bir tasarımcı gibi hissederler ve zamanla günlük yaşamdaki sorunları incelemek, bu sorunlara çözüm bulmak konusunda kendilerine daha fazla güven duymaya başlarlar.
Kodlama ve Robotik etkinliklerinin hedefi öğrencilere aşağıdaki becerileri kazandırmaktır: • Öğrencilere hayatları boyunca kullanacakları bilişimsel düşünme becerilerini kazandırabilmek. • Akıllı cihazları anlama, kullanabilme ve yeni akıllı cihazlar geliştirme, mühendislik tasarım sürecini öğrenme. • Kodlama, robot programlama. • ‘Ne, nasıl çalışır?’ konularında özgün, üretken düşünebilme. • Sebep ve sonuç arasında bağlantı kurma. • Oyun tasarımı .Strateji geliştirme,Varsayım kurma ve yapılan ölçümlerle tahmin edilen sonuçlara ulaşmaya çalışma ve sonrasında daha ileri varsayımlar yapabilme. zaman yönetimi. • • Takım çalışması.
NEDEN KODLAMA EĞİTİMİ?
Bir birey ileride hangi mesleği seçerse seçsin, teknolojiye hâkim olması gelişen ve değişen dünyada oldukça önemlidir. Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarındaki öngörülen yeni işlerin büyük bir çoğunluğu artık bilgisayarlarla, robotlarla, internetle ilişkili olacak. Kod yazma; çiftçilikten hukuka, inşaattan tıbba kadar her endüstride kullanılabiliyor. Günümüzün dijital dünyasında kodlama; matematik ve okuma-yazma ile birlikte temel bir gereksinim haline gelmiştir.
Çocuklar sıralama, döngüler ve koşullar gibi kavramlarla ne kadar erken yaşta tanışırlarsa; o kadar iyi özümsüyorlar. Yapılan araştırılmalara göre her 3 çocuktan biri henüz konuşma dahi öğrenmeden bilgisayar, akıllı telefon, tablet vb. elektronik cihazlarla tanışıyor. Çocukların kodlama ile tanışmaları, kullandıkları bu cihazları faydalı araçlara dönüştürüyor. Kodlama eğitimi, çocukların hayal ettikleri oyun, uygulama vb. birçok yazılım geliştirebilmelerini sağlıyor. Kodlama eğitimi öğrencilerinize matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, proje bazlı düşünme, sanat ve daha pek çok alanda beceri kazandırıyor. Öğrencilerimiz her şeyden önce algoritmik ve tasarım odaklı düşünebilmeyi keşfediyor. Dijitalleşen hayatta dünyadaki olup biteni anlama adına giderek daha kıymetli hale gelecek bir alan olan Robotik Kodlama, çocuklarımızın teknolojik ilerlemelere öncülük edebilmeleri için temel bir yetenektir. Kodlama çocuklara üretme ve içindeki potansiyeli açığa çıkarma imkânı verir.. Çocukların geliştirdikleri projeleri aileleri ve arkadaşlarına tanıtmaları onlara büyük bir güç katar.Kodlama Eğitimimiz alanında uzman eğitmenler tarafından kodlama özel tasarım sınıfında verilmektedir.